English

...korkealaatuisen taltioinnin palveluksessa


Ondine on yli 25 vuoden ajan noudattanut tinkimättä periaatettaan omistautua huippulaadulle musiikin taltioinnissa. Levy-yhtiön toiminta-ajatuksena on tukea nykymusiikin uusia luovia kykyjä ja esitellä huipputaiteilijoiden tulkintoja, jotka tuovat uusia ulottuvuuksia keskeisen ohjelmiston teoksiin.

Lars Vogt & Christian Tetzlaff
© Giorgia Bertazzi
Ondine on hyödyntänyt Suomen poikkeuksellisen laajaa musiikillista lahjakkuutta ja on alusta asti sitoutunut edistämään suomalaisen nykymusiikin huippuja ja maailmanluokan suomalaisia taiteilijoita. Niinpä Ondinen menestys on kulkenut yhtä rataa tunnetuimpien elävien suomalaissäveltäjien kuten Einojuhani Rautavaaran, Magnus Lindbergin ja Kaija Saariahon urakehityksen kanssa. Ondinen talliin kuuluu myös merkittäviä taiteilijoita kuten tähtisopraanot Karita Mattila ja Soile Isokoski, pianisti Olli Mustonen, klarinetisti Kari Kriikku, kitaristi Timo Korhonen ja viulisti Pekka Kuusisto, vain muutamia mainitaksemme.

Hannu Lintu © Heikki Tuuli
Ondine on jatkuvasti laajentanut reviiriään kamarimusiikista orkesterimusiikkiin ja oopperaan. Ondinella on tiivis yhteistyö Helsingin kaupunginorkesterin, Radion sinfoniaorkesterin, Tampere filharmonian ja Tapiola Sinfoniettan sekä Suomen kansallisoopperan kanssa. Ondinen levytyksien kapellimestareina ovat mm. Esa-Pekka Salonen, Leif Segerstam, Hannu Lintu, John Storgårds, Sakari Oramo, Jukka-Pekka Saraste ja Mikko Franck.

Ondinesta on muotoutunut suomalaisen luovan ja esittävän säveltaiteen ikkuna kansainvälisillä klassisen musiikin levymarkkinoilla.

Kaija Saariaho © Priska Ketterer
Ondinen profiiliin kuuluu tärkeänä osana myös työskentely kansainvälisten taiteilijoiden kanssa. Ondinelle ovat levyttäneet sellaiset arvostetut taiteilijat kuin Vladimir Ashkenazy, Christoph Eschenbach, Mikhail Pletnev, Christian Tetzlaff, Dmitri Hvorostovsky ja levy-yhtiöllä on innovatiivisia yhteistyöhankkeita merkittävien ulkomaisten orkesterien kanssa, joihin kuuluu mm. Philadelphian orkesteri, Orchestre de Paris ja Russian National Orchestra.

Ondinen suurimpia menestyksiä on Einojuhani Rautavaaran lähes koko tuotannon julkaiseminen levytyksinä. Varsinainen suurmenestys alkoi vuonna 1996 myyntihitiksi muodostuneesta levystä Angel of Light (ODE 869-2). Ondinen ulkomaisista säveltäjänimistä voidaan mainita Julian Anderson, John Corigliano, Haflidi Hallgrimsson, Christopher Rouse, Peteris Vasks ja Rolf Wallin.

Magnus Lindberg © Philip Gatward
Ondinen levytysten maine perustuu olennaisesti myös äänittäjä Enno Mäemetsin ja tuottaja Seppo Siiralan luomaan korkealaatuiseen äänikuvaan. Kaikki taltioinnit tehdään viimeisintä tekniikkaa hyödyntäen korkealla resoluutiolla.
Nimi "Ondine" viittaa vilkasliikkeiseen vedenneitoon, joka esiintyy Maurice Ravelin pianoteoksen Gaspard de la nuit ensimmäisessä osassa. Levy-yhtiön nimi kuvaa sitä henkeä, jonka mukaisesti yhtiö on toiminut koko olemassaolonsa ajan: tinkimätöntä sitoutumista laatuun, rajatonta rakkautta musiikkiin ja vankkaa uskoa äänitealan tulevaisuuteen.


back to top
Extended search
We noticed you are searching for more than one word. Would you like to

search for each word separately,
eg.: Paul, Hindersmith, Symphonie

search for a term,
eg.: "Paul Hindersmith"

redefine your search.
Use quotations for a term and single words, eg.: "Paul Hindersmith" Symphonie