English

Suomalainen menestystarina...


Ondinen neljäs julkaisu oli levy-yhtiön ensimmäinen suurmenestys.
Ondinen historia alkaa vuodesta 1985, jolloin yhtiön perustaja Reijo Kiilunen julkaisi ensimmäisen Ondine-äänitteen Kuhmon Kamarimusiikkijuhlien yhteydessä. Alkuvaiheessa tavoitteena oli tuottaa yksi live-konserttiäänite joka vuoden festivaalilta. Kuitenkin jo neljännellä äänitteellä julkaistiin Einojuhani Rautavaaran ooppera Thomas (ODE 704-2), joka herätti suurta kansainvälistä huomiota ja toimi päänavaajana ulkomaiselle jakelulle. Kiilunen oli tuolloin kamarimusiikkijuhlien konserttitoimiston johtaja ja hoiti levytystoimintaa osapäiväisesti. Pian hän kuitenkin päätti omistautua pelkästään Ondinen kehittämiseen, ja ensimmäiset 50 äänitettä hän tuotti ja editoi itse.

Kapellimestari Vladimir Ashkenazy ja tuottaja Seppo Siirala levytyssessiossa Berliinissä vuonna 1998.
Siitä lähtien Ondine on laajentanut toimintaansa tasaiseen tahtiin. Vuonna 2009 yhtiö liittyi kansainväliseen Naxos-konserniin itsenäisenä yksikkönä. Runsaan 30 vuoden aikana Ondine on julkaissut yli 600 sisällöltään huolellisesti valikoitua CD:tä, hybridi-SACD:tä ja DVD:tä. Ondinen levyjä myydään maailmanlaajuisesti, ja niitä on myös ladattavissa kaikilta merkittäviltä digitaalisilta kauppapaikoilta.

Einojuhani Rautavaara ja Reijo Kiilunen Philadelphiassa vuonna 2000.
Vuosien varrella Ondine on vakiinnuttanut asemansa yhtenä klassisen musiikin kentän varteenotettavimmista levy-yhtiöistä, ja sen äänitteet ovat voittaneet useita palkintoja Cannesissa (MIDEM) sekä Gramophone-lehden, BBC Music Magazinen, ja International Classical Music Awards (ICMA):n, Echon ja Preis der deutschen Schallplattenkritik?in palkintosarjoissa. Ondinen menestystarina on osa Suomen laajempaa kansainvälistä näkyvyyttä kulttuurin alalla, mikä on ollut kytköksissä maan talouden ja teknologian nousukauteen 1990-luvun puolivälistä lähtien. Ondine on ylpeä siitä, että se on voinut omalla panoksellaan olla mukana luomassa ja vahvistamassa Suomen kansainvälistä imagoa ?klassisen musiikin ihmemaana?.


back to top
Extended search
We noticed you are searching for more than one word. Would you like to

search for each word separately,
eg.: Paul, Hindersmith, Symphonie

search for a term,
eg.: "Paul Hindersmith"

redefine your search.
Use quotations for a term and single words, eg.: "Paul Hindersmith" Symphonie